Molntjänster

Molntjänster

Vi erbjuder virtuella servrar, Microsoft 365, backuptjänster, webbhotell, mailkonto, FTP-server och domänhantering; allt smidigt samlat på ett ställe!

 

Virtuella servrar

Köp serverplats på vårt server-hotell så slipper du ta hand om hårdvaran själv. Då är du igång med ny server på några minuter. Du väljer själv hur mycket processor, minne och lagring du önskar samt vilket operativsystem du vill ha installerat. Om behovet förändras kan du enkelt skala dessa värden upp eller ned.

 

Microsoft 365

Vi har Officepaketen för både privatpersoner och företag. Vi sköter beställning och kontakten med Microsoft. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja det paket som passar dina behov bäst.

 

Backuptjänster

Du har säkert en backuprutin idag där du har en kopia av dina filer på en hårddisk, USB-minne eller annat media. Frågan är var du förvarar den säkerhetskopian. Tar du hem den, lagrar i bankfack eller på annan säker plats så har du kommit långt i ditt säkerhetstänkande. Ligger kopian kvar på jobbet när du går hem på eftermiddagen är ju backupen egentligen ogjord. Är olyckan framme så att det börjar brinna eller att tjuven tar sig in så försvinner troligtvis både original och kopia. Med hjälp av någon av våra backuptjänster försvinner behovet av att du själv ska tänka på backup varje dag. Det sköter sig själv och du får ett mail om något inte fungerat som det ska.

 

Webbhotell

Det här är ett klassiskt webhotell till mycket konkurrenskraftiga priser. Du väljer själv om du vill ha din websida på Windows- eller Linuxserver samt vilken typ av databas du vill ha. Hos oss kan du ha hur många mailadresser, websidor och domäner du vill. Välj bara hur mycket utrymme du behöver och hur många databaser du kommer att köra.

 

Mailkonto

Den enklaste formen för mailhantering vi kan erbjuda är vanlig pop/imap. Här kan du upprätta hur många mailkonton och adresser du vill till ett samlat lågt pris.

Vi kan också erbjuda en alldeles "egen" mailserver via Hosted Exchange. Oavsett om du bara har ett mailkonto som du vill komma åt från flera olika enheter eller om ni är många som vill dela kalendrar etc. samtidigt som alla kan nå sin mail från önskad enhet. Välj hur mycket lagring du behöver i din mailbox och därefter kan du växa gradvis allteftersom dina behov ökar. Naturligtvis kan du även gå ner i lagringsstorlek när du rensat upp i ditt mailkonto.

Många väljer idag att gå över till Microsoft 365 för att få in sin mail direkt på Microsofts servrar vilket underlättar arbetet online med Outlook, OneDrive och Teams.

 

FTP-server

När data lagras i en FTP-server betyder det att det finns i en virtuell box hos oss. Flera användare kan ladda upp och ned innehåll genom FTP och storleken på lagringsplatsen är mycket skalbar. Det här sättet att lagra data på är mycket effektivt när du behöver komma åt informationen snabbt och där du befinner dig. FTP är en väl beprövad tjänst för att ladda upp och ned innehåll och har funnits med de senaste 40 åren. Den är plattformsoberoende och kan därför användas var som helst. Tjänsten kan också nås via en vanlig webbläsare med hjälp av FTP-adressen.

 

Domänhantering

Vi kan registrera din domän och hantera den ihop med övriga onlinetjänster. Vi hanterar de flesta toppdomäner (.se .com .nu osv) som är aktuella i Sverige. Att äga sin egen domän är en fördel för att vara oberoende av internetleverantörer eller gratistjänster på nätet. Med en egen domän får du en unik mailadress som du kan använda hos önskad leverantör. Har du en leverantör idag som du inte är nöjd med så hjälper vi dig gärna att flytta över den till oss.